بخش نگهداری اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی «برهان الدین حمدی» با حضور مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان در کتابخانه عمومی شهید برهان عالی سنندج افتتاح شد.
به گزارش روابط عمومی اداره کل کتابخانه های عمومی استان کردستان، بخش نگهداری اسناد، نسخ خطی و نفایس چاپی «برهان الدین حمدی» با حضور محمد عبدالملکی، مدیرکل کتابخانه های عمومی استان کردستان؛ سید انور رشیدی و ارسطو گویلی از اعضای شورای اسلامی شهر سنندج و جمعی از فعالان فرهنگی در کتابخانه عمومی شهید برهان عالی سنندج افتتاح شد.
محمد عبدالملکی، مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان در آیین افتتاح این بخش، اظهار داشت: بخش نگهداری نسخ خطی کتابخانههای عمومی استان در فضایی به مساحت بیش از ۳۰ مترمربع در کتابخانه عمومی شهید برهان عالی راه اندازی شده است.
وی با اشاره به اینکه این بخش تنها فضای نگهداری نسخ خطی در استان است، اضافه کرد: در این بخش بیش از ۵۱۵ نسخه، شامل ۵۹ نسخه خطی، ۳۲۸ چاپ سربی و ۱۲۸ کتب سنگی در شرایطی استاندارد نگهداری میشود.
عبدالملکی با بیان اینکه تمام کتابهای این بخش اسکن شده و به صورت الکترونیک در اختیار پژوهشگران استان قرار دارد، یادآور شد: راه اندازی این بخش جهت حفظ و نگهداری از نسخ خطی و قدیمی استان و استفاده پژوهشگران از نیازهای ضروری بود که تحقق یافت.
عبدالملکی با بیان اینکه نسخ خطی مورد نظر پس از جمع آوری، در مرکز اسناد، مرمت و به بخش نگهداری نسخ خطی تحویل داده شده است، افزود: آفت زدایی منابع و نحوه صحیح استفاده افراد از نسخ خطی و قدیمی امری مهم است که باید با جدیت مورد توجه قرار بگیرد.
وی نسخ قدیمی و خطی را بخش مهمی از فرهنگ و هویت جامعه دانست و تاکید کرد: حفظ هویت فرهنگی، آثار ملی و فرهنگی باید با جدیت و ضرورت بیشتری دنبال شود چون حفظ و نگهداری آثار فرهنگی و تاریخی یک وظیفه عمومی است. راه اندازی چنین بخشهایی نقش موثری در نگهداری آثار و نسخ قدیمی به عنوان هویت جامعه دارد.
عبدالملکی گفت: انتظار می رود با کمک فرهیختگان و علما در استان نسخ قدیمی موجود در منطقه شناسایی و به این بخش اهدا شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی کردستان در پایان اضافه کرد: از مردم استان دعوت می شود تا به منظور حفظ هویت فرهنگی مردمان این منطقه، نسخ خطی و آثار فرهنگی موجود در منازل خود را به بخش نگهداری نسخ خطی تحویل دهند.
گفتنی است، استان کردستان با یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت، دارای ۸۰ باب کتابخانه نهادی و مشارکتی است که بیش از ۵۰ هزار نفر در این کتابخانهها عضویت دارند.